Wednesday, August 18, 2010

HSI


Salam pagi rabu, Saat dan tika aku menaip ne fikiran aku berkecamuk. Ngantok, sakit badan2 ne, penat. Rasa maqcam buat kerja pecah batu nak bina rumah. Malam tadi kami berempat hantar abah ke HSI(Hospital sultan Ismail). Reason kami hantar sebab abah asyik tidur jer lepas sarapan pagi. Kejutkan makan tengahari langsung tak buka mata, cuma dengar suara jer. Aku balik kerja jam 5.30ptg abah tido lagi, muka abah cam penat giler. Badan lemah longlai. Last2 kami buat keputusan hantar abah gi HSI. Sampai sana jam 8.15mlm abah dimasukkan ke wad kecemasan, tekanan darah abah sangat rendah. Tungu punya tungu sampai jam 10.00mlm dokter suh kami balik sebab abah kena tahan wad. Apa2 hal nanti dokter call. Ok, harap2 abah tak ada apa2. Sampai kat umah dokter call tanya abah demam dah berapa hari, tekanan darah abah sangat rendah, dan ada masalah skit ngan buah pinggang. Allah hai, macam2 dugaan yang kami terima. Sehari abah tak makan ubat sebab asyik tidur. Luka kat tangan ngan kaki abah dah kuar nanah. Sebab bukan kami tak kawal makan tapi abah yang tak kawal makan. Boleh percaya ke abah TAK boleh bangun. Tentiba gi buka peti ais minum air manis ngan makan kurma. Makan macam orang lapar. Tapi mata kuyu cam tak cukup tidur. Tengahari tadi gi HSI sebab dokter nak jumpa waris. Hai, otak aku ne pikir mcm2. Last2 sampai sana dokter mintak sain nak buat operation kat leher abah nak masukkan tiub sebab badan abah terlalu kering ngan nak control pengambilan air kat badan abah. Amik air lebih paru2 abah bengkak dan kaki pun turut bengkak. Doakan abah kami sembuh.....................


Thanks for Being My Friends