Thursday, August 12, 2010

FIRST DAY BERBUKA


Salam pagi khamis, 2nd day berpuasa. Nak citer ne pasal si haziq. petang semalam dia dah diserang batuk & selsema. Ha! tu la, orang sibuk berkebun dia sibuk berendam kat kolam. Konon puasa, tapi pepagi lagi dah mintak milo. Mentang2 semalam aku tak kerja public. Ngaruk dia kemain lagi, tak reti diam. Dah petang baru nak tido. Bangun tido terus nangis2, suh makan buat2 batuk. Tapi bila tengok kartun sihat walafiat. Masa tengah buka tu kuat dia batuk pastu, dengar bunyi nafas dia lain macam. Dalam hati ne berdoa janganlah dia kena semput. Abis berbuka aku tengok dia tak kurang batuk plak. Sah! kena bawak gi hospital wakaf ne. Sampai kat hospital wakaf dia duk sengeh2 bila dokter check dia. Pastu dokter kata dia banyak kahak. Kena pakai gas ne. Kebetulan kat sebelah dia ada budak girl tengah pakai gas. Apalagi buatlah ultramen dia dlm semput2 tu. Tak tahan gelak aku. Tak padan sakit, miang pulak. Bila dipakaikan topeng gas tu kelakarlah pulak muka dia. Sengeh2 lagi. Diam pulak dia tak cabut topeng gas tu. Ini kali ke-2 haziq kena semput. Dalam perjalanan balik umah dia asyik kata "nasib baik haziq tak kena inject, kalau tak nanti aziq jadi ultramen fire dokter" gelak besar kami. Sampai kat umah susah kemain nak makan ubat sampai sanggup tido kat luar bilik. Last2 abang pujuk barulah nak makan. Sebelum tu dah muntah ubat dah. Membazir jer gi kinik. Ha! ne aku plak yang rasa nak demam, tekak lain macam, idung tersumbat dek resdung.....Mintak2 sihat......tak mau sakit......


Thanks for Being My Friends