Kenapa nama rendang ni RENDANG ALA MAK KINTAN? Ha! sebabnya resepi rendang ni adalah dari mak kintan, arwah mak mertua cik rin .Lama dah teringin nak makan rendang, baru hari ni tertunai. Nak tunggu raya lama bebenar, x raya pun boleh apa makan rendang. Senang jer nak buat, hubby pun pandai.Resepi ni dari arwah mak mertua, memang tiap kali raya arwah mak akan membuatnya. Sejak itu, ianya menjadi makanan kegemaranku tak kira bulan puasa @ hari2 biasa. Mari kita berkongsi resepi.
Sekilo Daging Lembu
Sekotak kecil Santan kara
Kerisik kelapa
Masukkan bahan yang di blend
Kerisik
Daging
Santan
Gaul rata, kemudian masukkan garam & serbuk cukup rasa(cik rin tak guna gula & ajinamoto)
Agak2 kuah dah kering sikit dah boleh angkat. Dan sedia untuk dihidang....