Wednesday, February 23, 2011

CHEQUE MELANTUN


http://www.spittoon.org/wp-content/uploads/2009/12/Brown-cheque.jpg
Biasanya orang panggil ceq tendang @ bounced cheque. Tapi bagi yang marah sangat bila kena tipu dan si pemberi ceq, kononnya ceq tu boleh ditebus pada tarikh sekian2. Akan panggil CHEQUE TERAJANG....ha3x....ADA YANG PERNAH TERKENA?  Mana x nyer, bila dapat ceq jer dah planning nak beli apa, nak bayar apa, baki nak buat apa....last2 bila gi bank nak tunaikan. Tu pun kalau cash cheque, kalau kena masuk bank 3 hari bekerja. Mesti dalam masa penantian 3 hari dah macam2 planning. Tapi cik rin x pernah kena cenggini, cuma kat depan ceq tak tulis nama, cuma kat belakang jer yang tulis nama. Pandai tak? Sila beri tepuk tangan yang paling gemuruh untuk cik rin. Eh! salah hubby, kenapa? Cik rin minta tolong dia masukkan cheque ke bank. Yang bijaknya cik rin lupa nak tulis nama cik rin kat depan cheque. Bila dah sampai tarikh, pi lah call boss tanya asal x der duit kat bank. Ceq2 rupanya nama x der kat atas cheque. Malunya.........cik rin. Kan dah salah anggap.

(tetiba jer nak buat n3 ni teringat customer yang dapat ceq tendang ni) 
tapi cik rik tak pernah dapat ceque dari bank scotland......

Thanks for Being My Friends