Tuesday, June 22, 2010

SECRET?

Susah ye kalau mencungkil rahsia. Rahsia besar barangkali, rahsia peribadi agaknya atau rahsia yang tetap rahsia. Bak kata Dato' siti nurhaliza "BIARLAH RAHSIA" . Rahsia orang buat apa nak dicungkil2, hak mutlak masing2. Tak harus dipaksa, biarlah diceritakan dengan kerelaan hati bukan dengan paksaan. Aku pun ada rahsia yang telah ku simpan 29 tahun lalu. Ceh wah! Mentang2 baru 29 tahun ahad lepas. Tengah2 tulis n3 ne ada plak kawan call. Nak ajak gi umah kak yaya kat tmn. pasir putih untuk ambil sarung kerusi kopitiam yang ditempah. Mula2 x nak citer nak buat apa gi umah kak yah. Ne lagi satu suka berahsia, last2 setelah kukorek2 akhirnya terjawab juga. Nak ambil sarung kerusi kopitiam. Rahsia ya?
Bila tengok kawan yang dulu ceria tetiba muram, suram risau gak. Rasa macam summer time kata orang putih alah musim luruh. Aku cuba ceriakan suasana, macam biasa. Tapi otak ne suka berfikir samapi dibawak tido. Apalah konplikasi dia ya? Aku sudi hulurkan tangan, pinjamkan bahu kalau nak menangis..........ewah....ewah.....(I need a shoulder to cry on) kalau dia yang minta ler. Apa2 aje......ler......Yang penting barang siapa yang boleh simpan rahsia orang itu lah yang boleh dipercayai kalau kita nak bercerita RAHSIA kita dengan dia. PERCAYALAH..........

Thanks for Being My Friends