Friday, November 19, 2010

SALAM AIDIL ADHA + BIRTHDAY M.I.H 4 YEARS

Hiasan di pintu masuk


Salam semua, minggu yang sangat busy bagi aku dan hubby. Macam nak buat majlis kawin gamaknya. Bermula pada hari sabtu aku dan hubby sibuk menyiapkan birthday party untuk si izzul haziq. Sebenarnya hari lahir dia jatuh pada 10 Nov. Memandangkan ayah mertua baru sahaja meningal dunia jadi, rasanya x berapa selesa kalau aku buat majlis harijadi izzul haziq sahaja. Jadi disebabkan hari rabu lepas Hari raya Qurban itu sebabnya aku ngan hubby decide nak buat majlis birthday izzul sekali. Dalam majlis tu aku nak buat cake birthday dia. Biasanya aku beli. Tapi disebabkan aku dah pergi kelas cup cake nak tunjuk skill ler. Ha! jadi gilo mak cik kejap. Tu nak buat, ni nak buat. Tangan ada 2 jer. Nasib baik ada jiran yang sudi menghulurkan bantuan. Tq Lin. Dan ucu yang tido kat umah malam tu. Kalau tak mana nak buat tempahan cup cake. Tu ler memandai jer amik tempahan. Sib baik hari isnin aku dah siapkan blueberry cheese tart kak siah. kalau tak. Hampeh, dapurku yang cun melecun(bagi aku sorang ler) dah jadi cam dapur kena rompak. Dapur je tau. Almaklumlah atas singki penuh, tabletop penuh, lantai penuh, meja makan penuh. Apa ntah, main pondok2. Sampai aku dah surrender ngan hubby tak mo meniaga lagi. Tapi kata hubby aku ne gelabah, cuba tenangkan diri dulu. Maklumlah baru first time niaga. Tak der pengalaman, tu yang bercelaru skit. Tapi alhamdulilah semuanya ok, dapat buat cup cake kawan, dapat buat 1 kek birthday, 2 kek tiramisu, hanya 5 biji cupcake baki buat cup cake kawan. Aku masak soto nasi jer. Pastu 1 kilo rendang tuk hubby. Pedas ko sebab aku guna cili merah. Tapi sampai licin hubby kerjakan. Ingat nak kasi jiran, tapi hubby kata tak yah abang nak makan. Aku pun sampai 5 kali makan. Hei! montellah gamaknya. Suasana pulak hujan, aku ngan si birthday boy berdoa supaya allah tak turunkan hujan lebat. Alhamdulilah hujan x berapa lebat. Jam 2.30pm baru tetamu datang. Si Izzul haziq happy sesangat. Start aku beli barang2 nak buat kek dia, dia asyik cakap pasal kek ajer. Selamat hari lahir sayang Ibu doakan Izzul Haziq selamat dunia akhirat, menjadi anak yang soleh dan berguna untuk agama dan bangsa. Amin...... 


Awan yang akan memuntahkan hujan.....gelapnya


Spongebob chocolate cake

Tiramisu kek (hanya lapisan sahaja) lambat habis mungkin sebab warna garang)

Full Tiramisu kek(tak lawa dan comot tapi yang ini dulu habis)
Dadih strawberry, jagung & keladi

My mum & kak as


 Haziq dan hadiah harilahirnya

Salam semua, minggu yang sangat busy bagi aku dan hubby. Macam nak buat majlis kawin gamaknya. Bermula pada hari sabtu aku dan hubby sibuk menyiapkan birthday party untuk si izzul haziq. Sebenarnya hari lahir dia jatuh pada 10 Nov. Memandangkan ayah mertua baru sahaja meningal dunia jadi, rasanya x berapa selesa kalau aku buat majlis harijadi izzul haziq sahaja. Jadi disebabkan hari rabu lepas Hari raya Qurban itu sebabnya aku ngan hubby decide nak buat majlis birthday izzul sekali. Dalam majlis tu aku nak buat cake birthday dia. Biasanya aku beli. Tapi disebabkan aku dah pergi kelas cup cake nak tunjuk skill ler. Ha! jadi gilo mak cik kejap. Tu nak buat, ni nak buat. Tangan ada 2 jer. Nasib baik ada jiran yang sudi menghulurkan bantuan. Tq Lin. Dan ucu yang tido kat umah malam tu. Kalau tak mana nak buat tempahan cup cake. Tu ler memandai jer amik tempahan. Sib baik hari isnin aku dah siapkan blueberry cheese tart kak siah. kalau tak. Hampeh, dapurku yang cun melecun(bagi aku sorang ler) dah jadi cam dapur kena rompak. Dapur je tau. Almaklumlah atas singki penuh, tabletop penuh, lantai penuh, meja makan penuh. Apa ntah, main pondok2. Sampai aku dah surrender ngan hubby tak mo meniaga lagi. Tapi kata hubby aku ne gelabah, cuba tenangkan diri dulu. Maklumlah baru first time niaga. Tak der pengalaman, tu yang bercelaru skit. Tapi alhamdulilah semuanya ok, dapat buat cup cake kawan, dapat buat 1 kek birthday, 2 kek tiramisu, hanya 5 biji cupcake baki buat cup cake kawan. Aku masak soto nasi jer. Pastu 1 kilo rendang tuk hubby. Pedas ko sebab aku guna cili merah. Tapi sampai licin hubby kerjakan. Ingat nak kasi jiran, tapi hubby kata tak yah abang nak makan. Aku pun sampai 5 kali makan. Hei! montellah gamaknya. Suasana pulak hujan, aku ngan si birthday boy berdoa supaya allah tak turunkan hujan lebat. Alhamdulilah hujan x berapa lebat. Jam 2.30pm baru tetamu datang. Si Izzul haziq happy sesangat. Start aku beli barang2 nak buat kek dia, dia asyik cakap pasal kek ajer. Selamat hari lahir sayang Ibu doakan Izzul Haziq selamat dunia akhirat, menjadi anak yang soleh dan berguna untuk agama dan bangsa. Amin......


Muhammad Izzul Haziq Bin Hazri 4 Years (10 November 2006)

Thanks for Being My Friends