Monday, January 18, 2010


Salam pagi isnin 18/01/2010,
Semalam kat kawasan perumahan aku ada buat gotong royong besar-besaran melibatkan heliconia, acasia, aman puri dan hamelia. memang penat giler sampai hubby mc sakit badan2 mana tak nya cuma lorong kitaorang yang stay sampai kerja semua siap yang lain2 belum samapai kul 12:00 tengahari dah cabut balik umah memasing so sampah2 yang belambak semua penduduk lorong kenari 14 yang tolong kutipkan masuk lori sampah. Dah macam MPPG plak. Tak pe ayang salut kat abang dan kenari 14. Sampaikan ada satu penganjur tu (jabatan kesihan) puji yang kenari 14 tunjukkan komitmen yang tinggi. mana taknya cuma lorong kitaorang jer yang banyak keluar untuk join gotong royong ne termasuk kanak2 ngan surirumah sekali. start kul 8:00 pagi dan sepatutnya habis jam 12:00 tengahari. tak berhenti disitu jer pas tu orang lelaki plak buat kerusi ngan meja. bila tengok pihak lelaki rajin kami sisurirumah pun buat makan2 collect duit pas tu masak ikan cecaru bakar, ikan mata besor, pecal, udang,sotong ngan sosej bakar...best giler sampai aku lupa nak ambik gambo. tapi gambo gotong royong ada ler....dengar citer lepas raya china lorong kami akan buat majlis tahlil besar2an. insyalah.....

Thanks for Being My Friends