Monday, October 3, 2011

KLUANG AKHIRNYA



Lama x dengar berita pasal abang ngan kak ipar ni. Derang pas kawin bulan april ari tu terus pindah kluang. Banyak perubahan yang ikin dah buat kat long, alhamdulilah...akhirnya long dah berubah. Suka mak, sayang dia kat ikin...walaupun ikin muda dari aku. Tapi aku bahasakan diri dia mak long. Sebab nak suh si izzul panggil maklong...Mak long ikin memang suka ngan budak2, sejak dia datang umah mak aku, bertunang ngan la ni dah jadi isteri abang aku. Dan tak lama lagi dia dapat baby bulan 5 tahun depan. Sukanya dia, ikin kata seminggu sekali long kena masak. Ikin x leh nak siang ikan, x tahan bau. So, bila mak dah tau menantu dia pegnant. Mak bekalkan pelam, jeruk yang kak siah buat. Seronok izzul jumpa mak long & pak long dia. Pernah 1 hari tu dia terperasan nampak mak long ikin. "ibu2 mak long ikin la"...bukanlah tu orang lain. Mak long ikin ni badannya gemuk, berisi. Tapi betullah orang kata, jangan pandang rupa @ keadaan fizikal kita. Yang indah tak semestinya menarik dan yang buruk tak semestinya membosankan. Entahlah aku bukan pandai berfalsafah @ buat ayat syok dibaca. Jangan yang salah tafsir sudaaaaa.... Sebabnya aku bukan pengemar novel. Ayat yang aku sorang paham sudah........Sampai sana kami terus makan tengahari. Ingat nak mandi kolam tapi, hubby penat drive. Jauh tu......rindu mak ngan long...nangis dia peluk long. Insyalah next time kami datang lagi ke kluang......dan bermandi manda....

p/s; kawan hubby kena gi seminar anjuran JBFM ke BALI, Indonesia 3 hari bila lah hubby nak pergi ea? tahun depan ke Phuket, Thailand

Thanks for Being My Friends