Thursday, July 7, 2011

ANDA DITIPU



Anda ditipu oleh penipu, pernah? Anda kenal dia seorang yang bertudung, kalau tak pakai tudung pun, wajahnya polos, lugu, suci murni kebersihan sunlight.  Adakah dia memakai stoking hitam?. Apa kes dengan stokin hitam? .....stokin warna lain? chop2x.....bukan nak mengaibkan sesiapa. Tapi sekadar berkongsi cerita. Bukan dari pengalaman tapi pengalaman hidup seseorang yang aku tak pernah kenali. Bayangkan setelah beberapa lama anda mengenalinya baru anda tahu dia seorang penipu. Apa tindakan anda? Tunjuk alim didepan anda dan semua orang. Berlagak seperti tak bersalah, lugu orangnya. walhal dulunya sosial, dan pernah gugurkan kandungan sebelum berkahwin. Ke disko, suka melepak, pergaulan bebas. Dan sekarang berstatus perempuan baik kerana dah berkahwin. Dengan dia berubah kearah kebaikkan sepatutnya anda memberi sokongan. Tu pun jika dia nak terima sokongan anda. Tapi tu pun jika anda tahu dia memang dah jadi kekononnya baik. Sebabnya anda tak tahu latar belakang dia dan keluarganya. Orang kata seperti memakai topeng. sekejap bukak sekejap pakai lagi.  Wal hal dia sama saja seperti dulu, cuma kena control sikit perangai...kelakarnya ya. Bukan nak mengaibkan yer...sekali lagi "bukan nak mengaibkan" tapi yang terasa tu kena cermin diri dulu..dan tanyakan pada diri sendiri "aku memang dah berubah ke"? Pergaulan aku dan lelaki bukan muhrim masih lagi aku jalani dibelakang suami ku? Ingat lagi pesan cikgu sekolah, "kita orang perempuan kena jaga pergaulan dengan lelaki, nak jadi @$%@%$^*^%^$ sekejap jer. Memang syok, nanti orang perempuan yang kena tanggung, bukan lelaki yang mengandung.  Masa sekolah dulu rasa meluat bila couple2 ni pegang tangan, perangai dah mcm laki bini, mama papa, bi ler...ntah mcm2 lagi Dah habis form 5, ada gak dengar2 student kena tangkap basah lam tandas...pastu kena nikah...apa jadi ngan budak tu aku pun tak tau. Sebabnya aku tak busy body............Tu semua bergantung pada diri masing2, tepuk dahi sedarkan diri. Nak lempang muka sendiri boleh gak.

Thanks for Being My Friends