Monday, April 11, 2011

BERAS PUN TIRUAN?

Bukan telur sahaja tiruan, nasi tiruan(plastik) pun dah lama wujud !!!




nasi pun plastik?
korang pernah dengar nasi plastik????

bukan nasi bungkus dlm plastik ataupun ada serpihan plastik getah dlm periuk nasi, yg nih betul2 punyer ciptaan baru dari China... beras plastik. pernah dengar? tak kan?

dikatakan some companies kat China dah menghasilkan beras dr gabungan kentang, keledek, n plastik. kreatif kan mereka? dan dek kerana tahap kekreativiti yg tinggi nih maka dikatakan korang cuma perlu makan 3 mangkuk beras tiruan sahaja utk mendapatkan hasil yg sama dgn memakan sebungkus plastik. bukan nasi bungkus yer... diulangi.... bungkusan plastik itu sendirik. *mampu?

kerajaan China dah buat investigation utk memantau aktiviti yg merbahaya nih. bayangkan, ko dah siap2 kat umah nak masak yg sodap2 siap lauk daging ayam segala tetibe tanpa disedari nasi yg ko telan tuh sebenarnya plastik... x ker haru?

dah lah plastik amik beratus tahun nak hancur kan? pastuh ko x sedar, ko makan lah nasi tuh ari2.... habis kalo dah dari kecik ko asik makan plastik, sampai ke besar la muke ko jadik muke plastik kan?

Thanks for Being My Friends