Friday, October 30, 2009

BARANG NIAGA

Salam hari jumaat untuk semua teman bloger...jemputlah singgah ke Noreen Mini Shop......SELAMAT BERBELANJA...
http://noreenshop.blogspot.com/

Wednesday, October 28, 2009

PUZZLE


Dulu masa belum ada anak suka buat puzzle ngan hubby...smlm jln2 kat giant terjumpa puzzle ayam ne...tapi 500 pieces jer...mana nak cari framenya...kena tempah kot...ala nak jimat wat sendiri ler...ader ler...

KOLEKSI GARDEN

Menambahkan koleksi garden yang cenonit ne....bolehler...banyak2 kang serabut plak ada lak yang sewa free tak bayar......dah kena halau ngan tuan umah. ne pun gantung...jer...nak bli yang ne pikir beribu kali...ne pun dah 3 kali datang romantika pastu dia buat sale baru ler beli...Perangai kita kalau nak bli apa2 walaupun barang sendiri mesti tanya pendapat hubby " mahal tak bang?" dah tu nanti "ayang boros tak?" hubby pun jawab ayang tak boros cuma suka belanja di kedai 2N Shop ngan RM2...jer......mana kedai RM2 ayang tak pernah pergi kalau boleh 1 MALAYSIA ayang lawati dan jelajahi..he..he..he...(panjang jawapan hubby) sindir ler tu..kita tau ne jer yang kita mampu nak cantikkan umah...apa2 pun sayang abang.

MY WING CHAIR

Biasa2 jer....tu kat kepala kusi tu alas kaki....tapi cc tu paling kita sayang...kawan jahitkan...sebelah corak bunga sebelah corak kekotak.

ALAS MEJA

Alas meja beli di 2N shop...nak cantikkan letak tessel langsir....plus beli tempat letak candy..2 unit

SMALLEST BIRD HOUSE

kecik sangat bird house ne buat pun dari ranting ngan kulit kayu jer...

LAMPU YANG ADA KAT UMAH

KITCHEN TOWEL 3

DINNER


Ne masa dinner malam tadi. Tak masak jadi makan diluar, ingat tak jadi sebab ada hal balik keje jer tengok hubby ngan aziq dah ready so pergilah.....sebelum tu gi giant....

Tuesday, October 27, 2009

KITCHEN TOWEL 2


Rehat tadi gi kompleks, jalan2 jumpa kitchen towel ne...lawa kan? sukanya....murah lagi RM2.90 jer...

TANAMAN


Ni je lah pokok bunga yang ada kat umah ne...(dlm pasu) yang lelain dah pindah umah abah(pak mentua)

TEKO


Koleksi teko...yang tak seberapa....tengok orang lain koleksi belambak, kita sikit jer...nak wat cam ne kita tak suka beli pinggan , mangkuk bebanyak...cukup pakai jer...memang tak minat pun..koleksi bunga kangkug ne pun kalau ternampak beli..tapi cuckup ler tu...pinggan kat umah pun arwah mak mentua ngan mak yang beri...tu pun masa nak pindah umah sewa dulu..half dozen, half dozen...cuckup lah tu........

KITCHEN TOWEL


Beli jer...tapi sayang nak guna...tu lah hubby tanya ne boleh ker pakai...tak bang tu hiasan jer..he..he..aku menjawab....

KEMAS LAGI.........

Nelah keje ku kalau dah bosan dengan susun letak barang kat umah....ada je yang aku ubah...tukar langsir 1 bulan sekali...basuh yang ne pakai yang tu...gilir2...tu yang susah kalau umah sliding door...skali jahit langsir makan 8meter lom masuk untuk langsir siang...dah 16meter....biasanya yang bergantipun langsir sliding door, tingkap2 yang lain....cuci pakai balik...ne lah tuan umah kedekut..he..he..he..

Monday, October 19, 2009

TUDUNG BARU


Berposing ngan tudung ala2 siti la kekononnya.....

MAJLIS BERTUNANG


Salam pagi Isnin, sabtu lepas (17/10/2009) bersempena menyambut deepavali cuti am lah tu...abang kita yang sulong buat majlis tunangnya ngan norashikin....dan secara automatiknya kitalah yang kena buat gubahan hantaran...hari jumaat tu dah sibuk beli barang nak wat hantaran. tido sampai 2 pagi...sabtu siang sambung lagi buat hantaran. dah lama tak buat otak ne tak berapa nak jalan da... nasib baik majlis lepas isyak. Sebelah lelaki menghantar 6 dulang tema purple, berbalas 7 dulang dari pihak perempuan tema oren cokelat.So banyak masa lagi. jadi ne hasilnya yang kureng......

Wednesday, October 14, 2009

WALLET


Baru beli smlm masa gi GIANT. Gi sana nak beli selipar hubby....tup2 nampak wallet ne...suka sangat...

KUNJUNGAN SIMATA BULAT


Salam, tak de apa nak citer ari ne cuma dapat kunjungan dari sikecil mata bulat, kita amik gambar pakai camera flash tapi mata yer tak berkelip pun.....ha...nak tau yer ikut mata sapa...tentulah mata mak yer.....kiut tak si ira ne........tingin nak anak pompuan.......ne anak dara ofismate....namanya Nur Aisyah Shahira binti Addie umurnya 6 bulan......cian ye demam kat atas tu mak yer...nak bawak yer gi kinik ler. Mak yer nampak cam budak lagi..maklumlah awet muda. ha jangan terkezut anak dah tiga yang paling dewasa umur 5 tahun .......caya tak? macam biasalah yang pakai tudung hitam tu empunya blog ne...beranak satu tapi macam makcik2 dah.....

Monday, October 12, 2009

KEMAS UMAH MASA NAK MARHABAN

MAJLIS MARHABAN 2009

Macam biasa aktiviti lorong kalau bulan syawal kita orang akan buat marhaban dari rumah ke rumah pastu makan satu tempat.Tapi tahun ne kurang meriah....banyak yang tak join hanya 14 keluarga sahaja. Walau macam manapun bebudak yang reramai ne yang memeriahkan majlis yang suram ne.....suram sebab ada lah 2,3 tuan rumah yang asal dah sewakan rumah ditambah pada tahun ne kami kehilangan jiran sekaligus sahabat yang baik. arwah kak lia meninggal sebab radang peparu. baru 2 tahun kenal tapi macam dah terlalu lama. orgnya peramah, baik hati dan selalu seyum.......alfatihah untuk arwah kak lia. tinggal suami yang baru 2 tahun mendirikan rumahtangga dengan arwah.......aku tak dapat bayangkan kalau kehilangan pasangan hidup.....aku bersyukur allah s.w.t temukan jodoh aku dan suamiku.....kami bahgia bersama haziq putera tunggalku.....bila nak tambah ea...? tak pe cuba-cuba jangan putus asa....





Thanks for Being My Friends