Tuesday, June 30, 2009

boring

Bosan sungguh ari ne. ye lah baru mula nak berniaga. dah lah tak pernah pegi kursus. orang niaga sibuk gak nak niaga gak. Dah kata dah tak de orang yang kenal ngan noreen @ ezann sapa lah nak jenguk dan beli barang awak wei. gulung tikar ler gamaknya. jual barang entah apa entah. harga pun apa entah. bila kita cakap ngan abg kita dia senyum jer.."abang ayang nak niaga lah barang yang ayang mampu beli. nak kerja part time kat kedai runcit anak tak de orang nak jaga. nak meniaga direct selling tak pandai nak cakap ngan orang. ha...u yang ayang jual barang kat blog. ayang tengok orang lain leh niaga. suami kita senyum jer...no respon. cuba nasib....malah blog kita pun tak selalu diupdatekan......hidung tak mancung pipi tersorong2..memang kemek pun hidung ne....apalah nasib...

Friday, June 26, 2009


Ne teddy bear anak bujang kita. Kehulu kehilir berkepit ngan teddy ne jer.....malu gak sebab dia boy.....nak wat cam ner tu lah kawan baik dia. Dulu dia tak suka benda yang berbulu. Rambutan tak makan, durian tak makan. benda yang lembik macam bubur, agar2 pun tak makan. yang pedas2 makan plak.

My topiary


Topiari ne beli kat romantika jb........pasu bunga tu hadiah masa kawin dulu.

Decoupage




ne projek malam tadi tapi belum siap lagi.






Salam pagi jumaat, hari nie kita citer pasal dulang. Ne koleksi dulang ala2 english yang ada dalam simpanan kita.......

Tuesday, June 23, 2009

HANTARAN PENGANTIN











Minat dengan gubahan hantaran, tak amik kursus cuma tengok2 pastu belajar buat sendiri....
cuba buat kat jiran, adik....tapi masa kita kawin dulu simple giler...sebabnya letak dalam kotak...





My Bird House






Salam lama tak dapat nak updatekan blog ne. pc problem.......ne sebenarnya tabung ala2 birdhouse...beli ngan razna creation.... lama teringin nak bird house. Nanti bila beranda dah
siap kita nak buat tiang tinggi dan tapak sekali nak letak my cute bird house ne..


Wednesday, June 10, 2009

UPDATE BARANG BARU











Ada barang baru dan ada gak barang karat beli di kedai 2nd hand. Yang bentuk love ada lace tu pengesat kaki tapi sayang nak pakai kita buat alas meja. Beli di uo kat belakang dia ada biji2 non slip cuma RM10.90 jer. Jalan2 kedai karat terjumpa plak benda yang kuning ne. teringat kat rumah kengkawan WMC ada benda ne. kita dah spray putih tu RM3.00. Yang pink 2 tu satu topi nyonya gi kebun ngan bakul beli kedai 2nd hand....

Monday, June 8, 2009

eg. dari sylee







Dah cakap dah tak soh lah ngantar lagi eg...nanti kita renovate jer....tapi diantor jugak...buat susah-susah ajer........diberi doily percuma lagi...eh...he..he...he... malunya...tima kasih..bebanyak ler...cik sylee.....

Thursday, June 4, 2009

Tuesday, June 2, 2009

eg excahange ke-3
















malang sungguh nasibku..dapat eg dah pecah....sedih sunnguh..mula2 rasa teruja gak bila pihak courier call nak confirmkan a

lamat....bila dah dapat sukanya...tapi bila bukak dah pecah....

Thanks for Being My Friends