Wednesday, May 27, 2009

Bad Day




Bangun pagi tadi perasan lain skit tang mata kanan ne rupa2 nya kita kena sakit mata...so kena pakai cermin mata hitam....officemate cakap cam terminator...lawak lah konon.....malunya...gi beli sarapan tadi pun orang dok tegok kita cam apa jer.....nasib baik ari ni tak ujan..kalau tak malu jer.....so ada reason lah panas terik...tu yang pakai cermin mata...he..he..he..

Tuesday, May 26, 2009

MAKE OVER

Kerja kita kalau tak bekerja, mengemas dan mengemas dan mengemas.......kadang2 sampai tak sabar nak tunggu siang...ada pulak tu sampai tak leh tido sebab asyik pikir kerja nak buat esok...akhirnya dapat kata sepakat dari majlis tertinggi dan ini lah hasilnya...

HUNTING KEDAI 2ND




Hari nie balik kampung johor lama kat kota tinggi. umah adik arwah mak mentua. cuaca panas terik.....masa on the way nak pulang kerumah abah ajak kita orang gi giant....sebab abah nak beli barang untuk berubat buasir...so kita pun amik kesempatan gi kedai 2nd hand kat tkt. 2 ne la barang yang kita beli....bakul RM8.00, frame gambo RM2.25 dan last skali pelita ne satu RM5.00 total shopping RM15.25.....jimat2

Friday, May 22, 2009

PANEL SCREEN

Panel screen atau pembahagi ruang. Selain digunakan untuk dijadikan pembahagi ruang panel screen ni juga boleh dijadikan hiasan di sekitar rumah anda. Contohnya dibelakang kepala katil.

















MELARAM DENGAN JUBAH


Baju hari jumaat, lari dari tema tapi sebab baju baru...ok ler.......suka sangat sebab dapat harga murah RM45(sehelai)..Beli di pasar malam. sukanya....Bagi saya yang kedekut untuk beli barang keperluan sendiri walaupun dah 10 tahun bekerja. saya akan cari harga yang murah...ikut kemampuan lah katakan...letak gambo sampai 3 keping....tapi posing macam makcik daaaa...kita tak pandai nak posing2 ne...dolu2 masa sesi ambik gambo masa kawin pun kaku jer.....he..he...he...

Add caption

Wednesday, May 20, 2009

AWARD




Award ne ditujukan khas untukfavorite bloger yang ada kat blog kita ne, korang punya blog best giler.......suka sangat....pagi2 bila sampai kat office..blog korang dulu yang kita selalu bukak......jadi inspirasi....sambil kongsi idea......tima kasih kawan.........

MY FAIRY

Suka tengok cerita peter pan atau Tinkerbell? 

Add caption


DULU-DULU

Teringin nak macam dulu, kurus jer...ringan badan..sekarang ne kehulu kehilir bawak lemak berkilo2......bilalah bolek kurus skit..sekarang ne...64.6kg...dulu masa anak dara 40...41....masa nak kawin baru 50kg....tapi berat ideal 55kg....tup...tup...lepas gugur anak pertama....dokter salah kasi makan ubat, masa pantang tu...bukan kecut badan tapi macam bengkak....rupanya aku alergi ngan satu ubat tu...sampai lah skang ne..kembang....sekembang...nyer.....
Add caption
Tahun 2002, masa ni baru tunang. Kedingnya aku masa tu....
Tahun 1995, masa ni aku form 3. Kakak buat surprise birthday party untuk aku.



CONSOLTABLE

Before



Dulu masa baru pindah umah dan tergila ngan english style ne, nak gak lah consoletable ni...servey harganya dalam RM1++ rasa mahal...last2 terpikir plak meja solek tu boleh cabut cerminnya...so jadilah consoletable...lawak giler.....sapa datang umah yang tak perasan tu ok lah...nak dijadikan citer ada sorang mamat ne anto barang kat umah...dia tengok meja tu..."tu meja solek ker kak?" ah..ah..malunya...pas tu terus gi cari meja console sebenar...malu mak cik....so korang pun dapat tegok mana satu meja solek.....

Tuesday, May 19, 2009

SELAMAT ULANG TAHUN PERKAHWINAN YANG KE -5



Semoga kebahgiaan yang kita bina akan berkekalan hingga kematian yang memisahkan kita...amin.....ayang sayang abang...umph....

Puisi Hari Ibu


WARNA & KEHIDUPAN SEHARIAN

Warna dan kehidupan

Isnin - Putih
Selasa - Pink
Rabu - Biru
Khamis - Jingga / Peach
Jumaat - Hijau
Sabtu - Merah
Ahad - Hitam

Kawan kata jika kita pakai pakaian harian ikut macam arahan kat atas tu ianya macam feng shui(tapi cara islam) seperti hari khamis ne lebih kurang macam subuh sebab tu warna dia macam tu. jumaat pula penghulu hari tu pasal warna hijau.......Saya baru cuba...rasa lain gak...(wallahualam)....terpulang pada diri masing2.

Monday, May 18, 2009

MEJA BULAT


Meja ne warna asal coklat tapi tangan dah gatal nak putih gak, sampai kawan suami cakap macam gereja lak nanti....bila dengar dia cakap cam tu nak marah pun ada. Tapi biarlah apa orang nak cakap. jiran2 kita pun selalu sibuk menjengah bila kita buat renovation barang2 umah. masalahnya dia orang ne penyibuk. Lain kali kalau nak buat apa2 kena minta persetujuan dari diaorang...e......e..eeeee geram.

By the way bila kakak kita datang ari tu pun dia cakap perkara yang sama " semua putih, tapi nampak luas lah" seyum....... :) kita...eeeeee malunya...

ZOO MELAKA

08/03/2009 jalan2 ngan family suami, bawak anak ngan sepupu dia gi zoo melaka. Kalau nak pergi zoo johor apa jerlah yang ada....seronok gak...hirup udara segar...tak rasa penat jalan kaki...pak mentua kita ada semput...terer orang tua tu semput tak datang plak....dia cakap sebab hirup udara segar kot.. apa2 pun happy....Izzul ngan cousin dia kemain seronok lagi tengok bunatang2 kat dalam kawasan zoo ni. 


MONDAY PROBLEM

Asal tiba hari isnin jer mesti macam2 penyakit yang datang, sakit badanlah, peninglah tadi macam tak sihat nak pergi kerja. Yelah semalam ada aktiviti gotong royong kat kawasan perumahan heliconia, tempat kita duduk. Tapi bila pikir2 kesian plak kat kawan nanti dia sorang2 kat ofis. kerja jelah...kaki masih lagi boleh melangkah. Pening kepala ne sampai rasa nak muntah...SEmalam pun suami jer yang banyak buat kerja umah, dia masak nasi, cuci toilet dan uruskan anak...nasib baik sabtu malam rumah dah kita kemas....sebab ahad tu jam 7.00 pagi dah kena siap untuk aktiviti gotong royong. kerja gilakan jam 12.00 malam baru settle kemas umah...jiran2 pun ada tegur malam2 kemas...rajin nyer...masalahnya kalau dalam seminggu tu kita tak galih2 barang tak lengkap hidup ne...rasa macam ada yang tak kena....dalam 2 minggu mesti kena alih barang2 kat umah.....sebab kita cepat rasa bosan....apalah nasib giler mengemas.....ahaks......

MY COLLECTION



Barang2 ne semuanya murah jer, ada yang beli kedai RM2, RM5, Romantika, hadiah masa kawin dan kedai 2nd hand kat Giant. Baru nak berjinak-jinak dengan hiasan ala english ni. 




































































WING CHAIR

Wing chair ne beli kat cavenci, yang paling saya suka sangat saya beli dengan harga RM99.00 sahaja. Materialnya tak sama macam wing chair kengkawan kat wmc. Insyaalah kalau ada modal nak gak tukar sarung wing chair ne corak bunga ke....selesa duk kat kusi ne..jadi rebutan kami 3 beranak.

Thursday, May 7, 2009

CUTE CHAIR

Kerusi comelku......1 RM10 beli di tesco, Mula beli untuk buat kerusi makan haziq. Pastu terpikir plak kalau kalau spray putih dan tukar kain tu jadilah english style..Warna asal hitam, tempat duduk dan penyandar ada gambar kartun arnab.

Thanks for Being My Friends