Tuesday, March 17, 2009

DAPURKU















Dapurku yang simple...maklum sajalah umahku kecik bukak jer pintu sliding door terus nampak dapur. Rumah 80k ne jelah yang mampu aku dan suamiku sediakan untuk haziq. tapi aku sangat gembira sebab ada umah sendiri tak payah menyewa lagi. kami duk umah sewa tak lama bulan April 2005 hingga April 2007. Susah duk umah sewa lagi-lagi kalau ada jiran yang suka jaga tepi kain orang. Ada pulak ikut puak2...maklum sajalah aku kerja dan diorang suri rumah...jadi banyaklah aktiviti yang aku tak join....abis tu diaorang pagi2 lagi dah buat mesyuarat tergempar....

MY DECOUPAGE

Saya memang minat dalam kerja-kerja mendecoupage ni, tapi rasa macam barang-barang dia mahal. So, saya dapat idea untuk gunakan barang yang murah asal nampak sama ok lah tu. Macam tempat letak majalah ne suami saya yang buat sendiri. simple jer.

Rak ni dulu adalah kotak kayu bekas barang2 kat workshop. Saya hanya tampalkan dengan kertas sampul hadiah sahaja.

Yang ini Tin biskut yang di spray putih dan tampal tisu decoupage
Tin sardin saya spray putih dan tampalkan dengan tisu decoupage.

Baldi plastik

Dulang kayu beli di kedai 2nd saya balutkan dengan kertas tisu decoupage dan spray clear

Thanks for Being My Friends